Hem

Våra Safaris

Kilimanjaro

Mt. Meru

Strandsemester

Djur Parker

Specialpaket

Om Tanzania

Information

Före avresa

Bookning

Voluntärarbete

Betalning

Om oss

Kontakt

Resevilkor 
Före avresa 
Betalning 
Safarisäsonger 
Home>Kilimanjaro>Rongai Leden

 

 

 

Rongai är en av de enklare rutterna och går över berget från norrsidan.

Vandringen kan göras på fem till sex dagar. Rongai har lite färre vandrare och du får en bra naturupplevelse. Den sista etappen upp till toppen på Rongai vandras från Barafu hut till Kibos topp. Du går via Marangu på vägen ned.

 

Den Rongai rutt är den bara rutt så pass närmandena Kilimanjaro från nord , nära till Kenyan border.Though intäkter populariteten bland klättra , den Rongai rutt stilla erfarenheterna låg traffic.Rongai är den föredrog rutt för den här sett för en alternativ till fullpackad Marangu rutt , för den här vem skulle lik en mer avlägsen fotvandra , och för den här vem klättrar i löpet av regnfall årstid ( nordsidan mottar mindre nedstörtande ).

 

Dag 1 -Arusha – Kilimanjaro -  Rongai Gate – Färsta Grotta

 

Dagens vandring: Rongai Gate 1950 m ö h – Caves Camp 2600 m ö h

vandringstid/sträcka: 4–5 timmar, 8 km genom majsfält, barr och regnskog

Om förmiddagen vi val du från din hotell i Arusha och kör till stad av Nalemoru på det sänka lutningarna av Kilimanjaro och den trailhead fem milen utsida av town.From parken ingång du börja den klättra som går igenom tyna bort skog och en kort sträcka av bergig rainforest till vi sträcka det hed och moorlands. Den er omkring en 4-5 timme gå till Sekimba läger på ca 2625m utom vi råda folk till gå mycket långsamt. Skogen teems med fågel liv och cologne och annan apan Maj synas. Den leden är inte i det hel tät brant , utom är hellre en mild fotvandra igenom skön land. Den första natt läger är i begynnelsen Grotta , på omkring 2,600 mätarna. Där er en toalett och en av trä bord med bänk , utom nej hytt. Vatten kanna förekom rättvis ned den släpa nedan Första Grotta.

Dag 2 - Första Grotta - Kikelewa Cave

 

Dagens vandring : Första Grottan 2600 m o h - Kikelewa Grotta 3600 m o h

vandrings tid : ca 6 - 7 timmar genom Moorlands

Den släpa fortsätt upp förestående Kibo , som går Andra Grotta 3450 m en - rutt , och sträcka Kikelwa Grotta på omkring 3600 mätarna. Synen starta till öppen upp och du börja till känna du er på en verkligen stor berg! Vatten är inne om tydlig ström nedan hålan , fastän du makt vara nöd till å vandra omkring störtlopp en väg till finna något. Stanna över natt på 3rd Grotta läger Kikelewa Grotta ).

Dag 3 - Kikelewa Grotta - Mawenzi Tarn Camp

 

Dagens vandring : Kikelewa Grottan 3600 m o h - Mawenzi Tarn Camp 4330m

vandrings tid : ca 3-4 timmar genom Moorlands

EN kort utom brant klättra upp gräsbevuxen lutningarna erbjudande storartad synen av den här vildmark areal. Vegetationen zon slut kort efter framför du sträcka din nästa läger på Mawenzi Tarn effektfull placerat nedan den torn spiralen av Mawenzi. Ge ut eftermiddagen acclimatizing och utforskande områden.

Dag 4 - Mawenzi Tarn Camp - Kibo Hytt

 

Dagens vandring : Mawenzi Tarn Camp 4330 m o h - Kibo Hytt 4700

vandrings tid : ca 4 - 5 timmar genom Alpin öken

Fortsätta uppåtstigande på det öster ta parti mot någon av Kibo överresan den sadla emellan Mawenzi och Kibo tagande 4 till 5 timmen till sträcka Kibo Hytt. Resten om dag är använd vila med förberedelse på den final bestigning , vilken begynner runt omkring midnatt. Stanna över natt på Kibo Läger.

 

 

Dag 5 - (Toppen Försök) Kibo Hytt - Uhuru Peak - Horombo Hytt

 

Dagens vandring : Kibi hytt 4700 m o h - Uhuru Peak 5895 m o h -
Horombo Hytt 3720 m o h

vandrings tid : ca 8 timmar till Uhuru och 6 timmar ned til Horombo Hytt,
genom
Sten skrika isen - mössa toppen ca 21 km

Väckning kl 23 – följt av en liten måltid med te och kex. Nattvandringen mot toppen påbörjas vid midnatt – så det vill till att pannlampan fungerar (vid fullmåne en gång i månaden är dock sikten hyggligt god även utan pannlampa). Temperaturen ligger ofta på neremot minus 15 grader C under natten – så kläder behövs i massor, för man blir aldrig riktigt varm i den långsammagångfarten.
Den första del om släpa består av en ostadig stig till Hans Meyer Grotta (5150m), också en god vila fläck. Stian då sicksack upp till Gillman's punkt (5 681m), vilken är lokaliserat på det spjällådan kant. Den här del är mycket brant med en masse sten skrika , behöver en stor fysisk och mental ansträngning. Den här er sannolikt mest krävandeen del om hel rutt. Gör Kili fösa och flytta långsamt. Från Gillman's Punkt du vill normalt möta snö all väg en upp till Uhuru spets (5895m), den aller högst punkt i Afrika. Räkna samman upplivande och tillfredsställelse du gjord den. Rida ut författningarna på det toppen vilja avgöra hur länge du kanna ge ut , tagande fotografieren , framför den 3- timme nedgången rygg till Kibo hytt. Efter en kort vila du samla ihop all din redskap för uppstigningen och ned med huvud till Horombo hytt (3 timmen ) var du vill stanna över natt. Den retur till Horombo hytt vilja verka överraskande fort jämförde med uppstigningen. Fullständig tiden använd vandrande på den här dag är runt omkring 14 timmen , så vara förberedd på en mycket seg dag. Senare på dagen kväll du njuta av din sist middag ( med mjuk drycken och öl till sälg på lägren kontor ) på det berg och brunn - tjänat sova , fyllt med minne och rörande emotion.

Dag 6 - Horombo hytt - Marangu grinden

 

Dagens vandring : Horombor hytt 3720 m o h - Marangu grind 1980 m o h

vandrings tid : ca 6 timmar och ca 27 km

Efter frukost du fortsätta din nedgången (6 timmen ), som går den Mandarin hytt , ned till Marangu grind. Den er stark anbefallt inte till betala din porter någon spets till du och all din redskap har sträck porten tryggt. Syn mer Mt Kilimanjaro spets. På Marangu grind du underteckna din namn och detaljerna i en registren. Den här er också var framgångsrik klättra ta emot deras toppen attesterna. Den här klättra vem sträck Gillman's Punkt (5685m) de/vi/du/ni är komat ut med grön attesterna och den här vem sträck Uhuru Spets (5895m) ta emot guld attesterna. När Marangu Gate nås är Kilimanjarovandringen avslutad. Grattis – utlämning av diplom stundar! Härifrån sker återtransport (2 timmar) till Arusha för välbehövlig vila och övernattning på hotellet.

 

 

Prisindikation: USD$ 1700

I resans pris ingår:
2 nätter på hotell i Arusha, 5 nätter på Kilimanjaro, måltider och landtransporter enligt program.

Min/Max: 2/20 personer.

Reseledning: Engelsktalande.

Utrustning/klädsel: 
Utrustningslista fås i god tid före avresa.

Inkvartering:  Pamoja Expedition Lodge Arusha - samt kupoltält på Kilimanjaro.

Transport: Fyrhjulsdriven jeep och minibuss.

Reseförsäkring: Det är viktigt att ha en heltäckande reseförsäkring.

 

Start datum :

datum skräddarsyr vi gärna.


Flyg: Flygbiljetter ner till Tanzania bokar ni själva. Ni bestämmer således helt själva när ni vill genomföra er resa! Fördelaktigast (rent avståndsmässigt) är att flyga till Kilimanjaro International Airport utanför Arusha. Hem kan ni flyga ifrån Dar es Salaam eller Zanzibar.
För bokning av reguljärflygsbiljetter till Tanzania/Kenya (med förslagsvis KLM eller Ethiopian Airlines) rekommenderas:


 

 Copyright(c) 2011 Pumba Safaris & Adventures Ltd.. All rights reserved.
info@pumbasafaris.com

Tansania Kilimandscharo Reisen